Klienci w nowo powstałej restauracji mogą skosztować między innymi takich specjałów jak: szaszłyki z jedwabnikiem, drewnojadem i szarańczą, kaczkę w sosie ze świerszczy i malin oraz mango, sernik z drewnojadami i larwami mącznika. Będzie tam można również skonsumować suma nadziewanego owadami, skorpiony i tarantule.
Owady pochodzą z warszawskiej hodowli, gdzie karmione są ekologicznymi warzywami i owocami. Do lokalu dostarczane są żywe, a nie mrożone, co jest gwarancją świeżości.
Czy mógłbyś jeść owady?
Jak się okazuje owady są bogate w białko i substancje odżywcze. Na dodatek zawierają mniej cholesterolu i więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Pozostaje więc przemóc wstręt przed potrawami z insektami i życzyć smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?