Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Czas na obiad. Owady w roli głównej w warszawskiej restauracji

Ewa Bo
Ewa Bo
6 lutego na warszawskim Ursynowie została otwarta restauracja serwująca potrawy z owadami.

Klienci w nowo powstałej restauracji mogą skosztować między innymi takich specjałów jak: szaszłyki z jedwabnikiem, drewnojadem i szarańczą, kaczkę w sosie ze świerszczy i malin oraz mango, sernik z drewnojadami i larwami mącznika. Będzie tam można również skonsumować suma nadziewanego owadami, skorpiony i tarantule.

Owady pochodzą z warszawskiej hodowli, gdzie karmione są ekologicznymi warzywami i owocami. Do lokalu dostarczane są żywe, a nie mrożone, co jest gwarancją świeżości.

Czy mógłbyś jeść owady?

Jak się okazuje owady są bogate w białko i substancje odżywcze. Na dodatek zawierają mniej cholesterolu i więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Pozostaje więc przemóc wstręt przed potrawami z insektami i życzyć smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto