6 lutego na warszawskim Ursynowie została otwarta restauracja serwująca potrawy z owadami.

Klienci w nowo powstałej restauracji mogą skosztować między innymi takich specjałów jak: szaszłyki z jedwabnikiem, drewnojadem i szarańczą, kaczkę w sosie ze świerszczy i malin oraz mango, sernik z drewnojadami i larwami mącznika. Będzie tam można również skonsumować suma nadziewanego owadami, skorpiony i tarantule.

Owady pochodzą z warszawskiej hodowli, gdzie karmione są ekologicznymi warzywami i owocami. Do lokalu dostarczane są żywe, a nie mrożone, co jest gwarancją świeżości.

Czy mógłbyś jeść owady?

Jak się okazuje owady są bogate w białko i substancje odżywcze. Na dodatek zawierają mniej cholesterolu i więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Pozostaje więc przemóc wstręt przed potrawami z insektami i życzyć smacznego!

Wydarzenia

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!