Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Krokiety z pieczarkami. Przepis

Redakcja
Krokiety
Krokiety http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Croquettes_with_salad.jpg&filetimestamp=20100407205820
Krokiet to potrawa z naleśnika z farszem. Krokiety możemy przyrządzić z farszem z pieczarek, mięsa, kapusty z grzybami, mięsa z kapustą czy mięsa z grzybami. Podawać jako potrawę wigilijną.

Ciasto naleśnikowe
3 jajka,
1,5 szklanki mąki,
1/2 szklanki mleka,
1/2 szklanki wody gazowanej,
sól

Wszystkie składniki dobrze wymieszać, tak, aby powstała masa o gęstości maślanki. Następie usmażyć cienkie naleśniki, smarując rozgrzaną patelnię słoniną.

Farsz
0,5 kg pieczarek,
2 cebule,
drobno posiekana natka pietruszki,
starty żółty ser.

Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, cebulę w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą prużyć na maśle, dodając drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nałożyć 2 łyżki farszu i łyżkę tartego sera, zwinąć w kopertę. Złożony naleśnik obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor. Krokiety podawać do barszczu.

Zarejestruj się i napisz artykuł
Znajdź nas na Google+

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kiełbaski zapiekane w cieście

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto