Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kupujesz ciasta w Ikei? Uważaj na bakterie coli

Redakcja
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:IKEA_Store_Elmhult.jpg
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:IKEA_Store_Elmhult.jpg Christian Koehn
Wstrzymano sprzedaż ciast w Ikei. Z półek 23 krajów w tym Polski zniknie ciasto migdałowe. Wszystkiemu winne bakterie coli.

Ze sklepowych półek sieci Ikea znikają dwie partie ciast migdałowych z toffi oraz czekoladą. W tych słodyczach dopatrzono się bakterii z grupy coli. Ciasta wycofywane są z 23 krajów. Nie wiadomo, czy trafiły one również i do naszego kraju.

Jak czytamy na gazeta.pl rzecznik sklepów Ikea Karolina Horoszczak, twierdzi, że ciasta wycofywane są bardziej ze względów bezpieczeństwa niż faktycznego zagrożenia. Według niej słodycze są bezpieczne do spożycia, ale, aby sprostać wymogom jakościowym zostaną wycofane ze sprzedaży.

Obecnie trwa sprawdzanie - mówi rzecznik, czy w naszym kraju nie ma wadliwej partii ciast. Te partie były sprzedawane w restauracjach a nie w sklepikach Ikei. Producent ciast w Chinach także wstrzymał obecnie produkcję oraz dystrybucję swoich wyrobów.

od 7 lat
Wideo

Uwaga na Instagram - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto