Tworząc swój własny indywidualny jadłospis, używam świeżych warzyw jako dodatku do potraw. Dzisiaj proponuję pieczeń z mielonego mięsa z dodatkiem selera.

Pieczeń mięsno selerowa


Składniki:
50 dag mielonego mięsa,
50 dag selera - startego na tarce o najdrobniejszych oczkach,
2 cebule - pokrojone w drobną kosteczkę lub starte na tarce,
3 całe jaja,
tarta bułka,
przyprawy - pieprz, sól, majeranek, czosnek.

Wykonanie:
Przygotować składniki do potrawy: mięso mielone, seler starty na tarce o bardzo drobnych oczkach, cebulkę, całe jaja. Wszystko bardzo dobrze wyrobić, dodając tartą bułkę i przyprawy.

Masę przekładamy do natłuszczonych i wysypanych bułką form. Pieczemy około 1 godziny, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Część selera można zastąpić pieczarkami lub ugotowaną soczewicą. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!
Znajdź nas na Google+

Styl życia

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!