Restauracja działa już rok. Prowadzi ją małżeństwo polsko-nigeryjskie. Pani Lidia jest pierwszym w Polsce coachem, stworzyła Polski Oddział Międzynarodowej Federacji Coachów, zaś jej małżonek, to utalentowany napastnik m.in. Wisły Kraków. Główną szefową kuchni jest Nigeryjka z czterdziestoletnim stażem w gastronomii -pani Cordelia, matka właściciela.
Kuchnia nigeryjska to typowy slow food. Jedzenie długo gotowane, pełne jest aromatycznych przypraw. Specjalnością kuchni jest koźlina.
Pan Arinze osobiście jeździ na farmę kóz do Tarczyna, gdzie wybiera kozę i wspólnie z kolegą rozbiera ją w restauracji i przygotowuje nigeryjskie gulasze.
Wieczorami, przy muzyce afrykańskiej, smacznym gulaszu i nigeryjskim piwie Star można poznać opowieści o czarnym lądzie.
W Polsce do gulaszu podawane są sztućce, w Nigerii spożywa się go rękami, maczając puree z afrykańskich ziemniaków w gęstym sosie.
Lokal specjalizuje się w organizacji niezwykłych imprez zamkniętych, które przenoszą uczestników na tajemniczy kontynent afrykański. Zapraszamy do restauracji czynnej w godzinach od 11 do ostatniego gościa. Więcej informacji na stronie www.lamama.eu
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?