Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Poznajmy smaki świata. Kuchnia nigeryjska

Krystyna Urbańczyk
Krystyna Urbańczyk
właściciele
właściciele Krystyna Urbańczyk
Kuchnia nigeryjska to typowy slow food. Jedzenie długo gotowane, pełne jest aromatycznych przypraw. Specjalnością kuchni jest koźlina. Zapraszam do nigeryjskiej restauracji w Warszawie.

Restauracja działa już rok. Prowadzi ją małżeństwo polsko-nigeryjskie. Pani Lidia jest pierwszym w Polsce coachem, stworzyła Polski Oddział Międzynarodowej Federacji Coachów, zaś jej małżonek, to utalentowany napastnik m.in. Wisły Kraków. Główną szefową kuchni jest Nigeryjka z czterdziestoletnim stażem w gastronomii -pani Cordelia, matka właściciela.

Kuchnia nigeryjska to typowy slow food. Jedzenie długo gotowane, pełne jest aromatycznych przypraw. Specjalnością kuchni jest koźlina.

Pan Arinze osobiście jeździ na farmę kóz do Tarczyna, gdzie wybiera kozę i wspólnie z kolegą rozbiera ją w restauracji i przygotowuje nigeryjskie gulasze.
Wieczorami, przy muzyce afrykańskiej, smacznym gulaszu i nigeryjskim piwie Star można poznać opowieści o czarnym lądzie.

W Polsce do gulaszu podawane są sztućce, w Nigerii spożywa się go rękami, maczając puree z afrykańskich ziemniaków w gęstym sosie.

Lokal specjalizuje się w organizacji niezwykłych imprez zamkniętych, które przenoszą uczestników na tajemniczy kontynent afrykański. Zapraszamy do restauracji czynnej w godzinach od 11 do ostatniego gościa. Więcej informacji na stronie www.lamama.eu

Znajdź nas na Google+

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto