Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Proste najsmaczniejsze. Gulasz z cukinią

Redakcja
Kupiłem mięso gulaszowe, wieprzowe. Pomyślałem o gulaszu, który bardzo lubię. W oko wpadła mi tez cukinia, jędrna i tania.

Mięso osmażyłem na rozgrzanym oleju, oprószyłem solą, sproszkowaną słodką papryką i zmielonym pieprzem, podlałem wodą i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem.

Kiedy mięso zmiękło, dorzuciłem cukinię pokrojoną na regularne kawałki bez obierania, posypałem przyprawą do gulaszu, dorzuciłem liść laurowy i ziele angielskie i dusiłem jeszcze przez kwadrans, póki nie zmiękła.

Gulasz wyszedł wyborny. Można go podawać z pieczywem, ziemniakami z wody, frytkami, kaszami albo makaronami, kopytkami, pyzami. Kto, co sobie wymyśli.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto