Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatki makaronowe smaczne i zdrowe

Redakcja
Sałatka z makaronu ryżowego ze świeżym ogórkiem i koperkiem.
Sałatka z makaronu ryżowego ze świeżym ogórkiem i koperkiem. Dorota Michalczak
W upalne dni lata domownicy sami nie wiedzą, co chcieli by jeść. Wymyślają różne makaronowe sałatki z warzywami i innymi dodatkami. Zajadają się nimi z wielkim apetytem.

Sałatka z makaronu ryżowego ze świeżym ogórkiem.

25 dkg makaronu ryżowego,
2 świeże ogórki,
2 łyżki majonezu,
koperek, i przyprawy do smaku.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do zimnego makaronu dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki, posiekany koperek.
Całość doprawiamy według gustu ulubionymi przyprawami i łączymy z majonezem.

Sałatka z makaronu z tuńczykiem

25 dkg makaronu ryżowego,
puszka tuńczyka w kawałkach,
puszka kukurydzy, lub zielonego groszku,
czerwona papryka, lub pomidor,
świeży ogórek,
majonez, przyprawy.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do zimnego makaronu dodać tuńczyka, pokrojone w drobna kostkę warzywa i kukurydzę. Całość doprawiamy według gustu ulubionymi przyprawami i łączymy z majonezem.

Przygotowując sałatkę z makaronu, nie musimy trzymać się ściśle przepisu. Dodajemy zawsze nasze ulubione produkty i przyprawy. Takie potrawy są smaczne i zdrowe. Smakują nie tylko w upalne dni lata.

Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto