Składniki:
- 1 kg cukinii
- 5 średniej wielkości ziemniaków
- 2-3 cebule
- 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
- 8-10 łyżek oliwy (ewentualnie oleju)
- wywar z warzyw (lub rosół)
- 500 gram mielonego mięsa garmażeryjnego
lub 500 gram dowolnego gatunku mielonego
mięsa, żółtko i przyprawy
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzania:
Na gorącą patelnię z oliwą wrzucamy, a następnie szklimy, dowolnie pokrojoną cebulę i czosnek. Po około 5-10 minutach
dodajemy cukinię
i ziemniaki (najlepiej pokrojone w kostkę).
Całość obsmażamy, wlewamy wywar (tyle, aby pokryć warzywa) i gotujemy do chwili, gdy cukinia i ziemniaki będą miękkie.
W czasie, gdy nasza zupa będzie się gotować z przyprawionego
mięsa formujemy miniaturowe klopsiki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu. Całość miksujemy i przyprawiamy do smaku.
Teraz pozostaje już tylko delektować się wykwintnym smakiem tej pożywnej, zimowej zupy. Smacznego!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?