Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Markus Spiske/pixabay.com

Domowe lody ochłodzą w upał. Wypróbuj najlepsze przepisy na zdrowe lody naturalne. Zobacz, jak zrobić owocowe i mleczne lody bez cukru

Lody arbuzowo-truskawkowe

Składniki
• 1 i 1/2 szkl. miąższu arbuza bez pestek
• 2 i 1/2 szkl. truskawek, najlepiej przetartych przez sito (bez pestek)
• 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 3-10 proc. tłuszczu lub kokosowego

Przygotowanie
1. Zmiksuj wszystkie składniki.
2. Zamroź masę w maszynce do lodów wg instrukcji urządzenia, po czym zamrażaj 1-2 godziny, albo wlej mieszankę do miski, przykryj ją i wstaw do zamrażalnika, a następnie mieszaj dokładnie co 30 minut, aż do stężenia. Albo wlej miks do foremek do lodów z patykiem i zamrażaj min 3-4 godziny.

Zobacz również

Dzień Europy w Cieszynie, czyli wielkie świętowanie 20 lat w UE

Dzień Europy w Cieszynie, czyli wielkie świętowanie 20 lat w UE

Uczniowie z Bilczy obchodzili Międzynarodowy Dzień Tańca [FOTO]

Uczniowie z Bilczy obchodzili Międzynarodowy Dzień Tańca [FOTO]

Polecamy

Jaka pogoda czeka nas w majówkę na Pomorzu? Będzie ciepło, ale nieprzesadnie

Jaka pogoda czeka nas w majówkę na Pomorzu? Będzie ciepło, ale nieprzesadnie

Margaret zdradza wiele sekretów ze swojego życia - WIDEO

TYLKO U NAS
Margaret zdradza wiele sekretów ze swojego życia - WIDEO

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów