Katarzyna Puczyńska
dziennikarkaPolska
272 materiały
Jestem redaktorem stronakuchni.pl. Zajmuję się kulinariami.
Bardzo lubię tworzyć własne przepisy na domowe wypieki, desery, a także na dania obiadowe. Cenię kuchnie tradycyjną, polską, ale jestem także zwolenniczką kuchni fusion.
W wolnych chwilach szukam kulinarnych nowinek i przeglądam książki kucharskie. Uczę się także kulinarnej fotografii.
Moje kulinarne motto to słowa słynnej kucharki Julii Child: Learn how to cook- try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all have fun! - tłum: Naucz się gotować -wypróbuj nowe przepisy, ucz się na błędach, bądź nieustraszony, a przede wszystkim baw się dobrze!

Odchudzasz się? Ten zdrowy koktajl z pietruszki ci w tym pomoże. Błyskawiczny przepis, zrobisz w 5 minut
Odchudzasz się? Dbasz o zdrową dietę? Postaw na koktajle z owoców i warzyw, szczególnie latem, kiedy są świeże i pyszne. To prosty sposób, by wspomóc trawienie...

Ten jogurtowiec jest fit i wygląda bajecznie. Przepis na ciasto z galaretkami, bez pieczenia. Dzieci je uwielbiają
Ciasto jogurtowe z galaretkami, bez pieczenia, jest pyszne i lekkie, dlatego świetnie sprawdzi się latem. Możemy je podać na zimno bez dodatków lub z owocami,...

Krem z cukinii z migdałami. Przepis na szybki i smaczny obiad. Możesz ją podać z grzankami i łyżką śmietany
Krem z cukinii to lekka i aromatyczna zupa, którą robi się bardzo prosto i szybko. Dodatek podprażonych płatków migdałowych sprawi, że smak będzie ciekawy. Mamy...

Superekspresowe przekąski na imprezę z ciasta francuskiego. Zrobisz w 15 min. Przepis na pikantne trójkąciki z kurczakiem to hit
Planujesz imprezę, ale brakuje ci czasu na długie przygotowania? Mamy dla ciebie świetne rozwiązanie - przepis na błyskawiczną przekąskę, która sprawdzi się na...

Ciasto pleśniak ma smak dzieciństwa. Fantastyczny przepis na kruche ciasto z bezą, które nigdy nie wyszło z mody
Ciasto pleśniak od lat cieszy się w Polsce dużą popularnością, a wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem i młodością. W czasach PRL-u pojawiało się niemal w...

Przepis na chrupiące placki ziemniaczane. Poznaj wypróbowane wskazówki i porady! Gwarantujemy doskonały smak
Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane? Przygotowaliśmy dla Ciebie sprawdzony przez nas przepis wraz z poradami na doskonałe placki ziemniaczane. Krok po...

Obłędny chlebek bananowy: ten prosty przepis cię zachwyci. Jak zrobić idealny chlebek bananowy na śniadanie?
Chlebek bananowy to przebój kuchni zero waste, czyli takiej, w której nic się nie zmarnuje. Ten pyszny i prosty w wykonaniu słodki wypiek idealnie sprawdzi się...

Najlepszy przepis na chleb żytni na zakwasie, który smakuje jak z najlepszej piekarni. Wypróbuj przepis na chleb z „Domowej piekarni”
Przepis na idealny chleb? - Najlepsze pieczywo wychodzi, kiedy użyję garnka żeliwnego lub glinianego rzymskiego. Dopiero wtedy ma ono skórkę niczym z pieca...

Doskonałe ciasta na lato! 12 wypieków z truskawkami, rabarbarem i nie tylko. Koniecznie wypróbuj nasze przepisy
Ciasto arbuz, leśny mech czy Chatka Baby Jagi to ciasta, które z pewnością zrobią furorę już samym wyglądem. Gwarantujemy jednak, że również zaskoczą wyjątkowym...

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem. Przepis na najlepszy dodatek do kotleta schabowego. Co zrobić z młodej kapusty?
Sezon na młodą kapustę trwa od maja do sierpnia. Warto wprowadzić ją do naszej diety, ponieważ jest to zdrowe, wartościowe i pyszne warzywo. Proponujemy...