Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
146 materiałów
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy polityczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe ponad rok temu. Co ciekawe, nie jest to moje pierwsze spotkanie z tym wydawnictwem. W trakcie studiów stawiałam tu pierwsze kroki, ucząc się podstaw rzetelnego dziennikarstwa.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Prywatnie jestem spełnioną żoną i mamą dwójki dzieci. Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, podróże, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]

Ceny chleba szokują? Upiecz go sam! Będzie pyszny i chrupiący
Ceny chleba idą cały czas w górę. Ma to związek niestety z wieloma czynnikami. Wśród nich są rosnące rachunki za usługi. Według ustawy przyjętej przez Sejm...

Przyszłość kart wędkarskich. PZW chce je zachować, Wody Polskie apelują o zniesienie
Obecnie każdy wędkarz, który uprawia hobby na krajowych wodach śródlądowych, ma ustawowy obowiązek posiadania karty wędkarskiej. Zwolnieni są z niego jedynie...

Zmiany dla wędkarzy 2023. Wzrosły opłaty, w planach odejście od karty wędkarskiej
Dla wędkarzy w 2023 roku szykują się zmiany. W planach jest odejście od karty wędkarskiej, a także ujednolicenie zarządzania miejscami, gdzie można swobodnie...

Tego nie wolno robić w lesie. Możesz dostać mandat, a kary są wysokie
Wycieczka z rodziną? Spacer z psem? Całodniowe grzybobranie? Las to ciekawe miejsce do spędzenia wolnego czasu. Okazuje się, że mimo wolnej przestrzeni, nie...

Płomiennica zimowa czy boczniak ostrygowaty? Te grzyby znajdziesz zimą w lesie
Grzyby smakują wybornie w zupie, sosie i jako przystawka. Kto z nas nie lubi smażonych niczym kotlet kani lub marynowanych podgrzybków prosto ze słoika? Choć w...

Mąka ze świerszczy podbije Europę? Już niedługo produkty na jej bazie trafią na rynek
Żytnia, pszenna, ziemniaczana, ale ze świerszczy domowych? Właśnie taka mąka otrzymała zezwolenie Komisji Europejskiej na wprowadzenie do obrotu w postaci...

Zioła w domu. Jak pomóc doniczkom z bazylią lub miętą przetrwać zimę?
Po co szukać mięty lub bazylii w sklepie, skoro można je mieć w domu? Smak suszonych ziół nie umywa się do tych świeżych. Uprawa doniczek wcale nie jest taka...

Wołki zbożowe znajdziesz wśród kasz i makaronów. Jak je zwalczyć?
Niewielkie ciemne chrząszcze wśród mąki, chleba, makaronu lub kaszy? To muszą być wołki zbożowe. Taką niespodziankę można znaleźć nie tylko w młynach,...

Rybiki cukrowe często pełzają po łazienkach i kuchniach. Tak się ich pozbędziesz
Rybiki cukrowe zwane są srebrzykami ze względu na połyskujące łuski na powłoce. Prowadzą tryb nocny, rzadko da się je więc wyłapać w ciągu dnia. Uwielbiają...

W wodzie, ale bez gleby. Tak uprawia się pomidory i ogórki. Czym jest hydroponika?
Coraz więcej z nas szuka sposobów na ekologiczny styl życia. Krach gospodarczy, pandemia koronawirusa, zmiany klimatyczne – to wszystko nie sprzyja...