Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
159 materiałów
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy polityczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe ponad rok temu. Co ciekawe, nie jest to moje pierwsze spotkanie z tym wydawnictwem. W trakcie studiów stawiałam tu pierwsze kroki, ucząc się podstaw rzetelnego dziennikarstwa.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Prywatnie jestem spełnioną żoną i mamą dwójki dzieci. Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, podróże, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]

Podsumowanie 2021 roku w rolnictwie. Zmiany w rządzie, szereg dopłat i walka z ASF
Za chwilę wkroczymy w nowy rok, co wiemy jednak o tym, który za chwilę się skończy? 2021 rok przyniósł wiele zmian dla polskiego rolnictwa. Oprócz walki z ASF,...

Przedświąteczne kontrole stoisk rybnych. Skąd pochodzą sprzedawane karpie?
Okres przedświąteczny rozpoczyna zakupowe szaleństwo. Wielu z nas wcześniej kupuje ryby, które będą podstawą wigilijnego menu. Targowiska oferują szeroki wybór,...

Świąteczne pierogi lub pyzy na obiad. Jakiej mąki użyć i jak je przygotować
Pierogi, knedle, śląskie, racuchy, pyzy, naleśniki. Czym byłaby kuchnia polska bez mąki? Wykorzystanie tego cennego produktu doskonale sprawdzi się przy wielu...

Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...

Roślinne jajo na twardo? Szwajcarzy już je mają
Wygląda jak jajko, ale w smaku go nie przypomina. Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros wprowadziło do sprzedaży „V-Love the Boiled” – jaja na twardo...

Za co uwielbiamy mięso indycze? W USA ląduje dziś na stołach
Chude, lekkostrawne i sycące. Mięso z indyka ma wiele zalet. W ostatni czwartek miesiąca, 25 listopada, Amerykanie zjedzą je w ramach Święta Dziękczynienia....

Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...

Co za pasztet! Królik, kaczka czy soczewica? Co wybierają Polacy?
Mięsne, rybne, warzywne, grzybowe… pomysłów na pasztet jest mnóstwo. Idealne do posmarowania kanapki lub podania na zimno w kawałku z sosem. Gotowe wyroby z...

Domowe sposoby na przeziębienie. Jesienne syropy pomogą na gorączkę i kaszel
Idealny sposób na przeziębienie i grypę? Tej jesieni postaw na domowe syropy. Nic tak nie podniesie odporności jak naturalne składniki. Drapie w gardle? Kręci w...

Z marchwi, selera albo buraka. Świeżo wyciskane soki dobrze wpłyną na zdrowie
Jabłka z cytryną i imbirem? Marchew z burakiem? A może seler w wersji zielonej? Jesienią wielu z nas odczuwa zmęczenie, spadek energii i osłabienie odporności....
Najpopularniejsze
CENEO.PL Sony Xperia 1 IV 12/256GB Czarny
smartfon xperia 1 iv dysponuje najlepszymi rozwiązaniami firmy sony dla każdego użytkownika i...