Redakcja Strony Kuchni
Portal i.pl
1550 materiałów
Stronakuchni.pl to serwis ogólnopolski i sieć serwisów regionalnych dla wielbicieli gotowania i dobrego jedzenia. Piszemy tu zarówno o tym, jak przygotować różne potrawy, radzimy jak ulepszyć swoje gotowanie, polecamy proste i szybkie przepisy, ale też ciekawe miejscówki i wydarzenia. Piszemy o polskiej kuchni, w tym tej regionalnej, z tradycjami oraz o potrawach ze świata. Interesuje nas wszystko, co ma związek z szeroko rozumianymi kulinariami. Słowem, stronakuchni.pl to serwis ze smakiem.
Znajdziesz tu m.in. informacje w kategoriach:
- przepisy (proste oraz te bardziej wymyślne)
- porady (np. jak oszczędzać w kuchni, jak gotować rozsądnie, jak dbać o kuchnię i zdrową dietę)
- ludzie (piszemy o mistrzach kuchni, osobach związanych z kulinariami i ich sukcesach)
- miejscówki (teksty o ciekawych restauracjach, pubach, barach i kawiarniach)
- kuchnia polska (piszemy o naszych rodzimych kulinariach, w tym m.in. o regionalnych potrawach i produktach)
- dieta (piszemy o różnych dietach, m.in. wegańskiej i wegetariańskiej)
- aktualności (najciekawsze wydarzenia związane z kulinariami)
Sekcja tematyczna "Strona Kuchni" znajduje się we wszystkich serwisach regionalnych Polska Press Grupy i portalach naszemiasto.pl. Zapraszamy do kontaktu z nami: [email protected] i życzymy smacznego!

Top 20 barów i jadłodajni w Radomiu. Gdzie zjemy najsmaczniej? Zobacz listę
Zastanawiasz się, gdzie w Radomiu zjesz smaczny obiad? W naszym mieście jest spory wybór jadłodajni serwujących tradycyjną, polską kuchnie, ale też można...

Chleb z cukrem i blok czekoladowy bez czekolady, czyli najpopularniejsze desery PRL-u
Blok czekoladowy bez czekolady, wuzetka, krem sułtański, którym zajadały się "Dziewczyny do wzięcia" czy bajaderki. Pamiętacie jeszcze te desery, tak popularne...

Za te opakowania po słodyczach trzeba dziś zapłacić krocie na aukcjach
Pudełka po czekoladkach z rysunkami Zofii Stryjeńskiej z dwudziestolecia międzywojennego, które dziś osiągają na aukcjach rekordowe ceny. Pięknie zdobione...

Pizzerka z mikrofali, czekotubka i oranżada. Wspominamy hity sklepików szkolnych
Gumy kulki, ryżowe szyszki w karmelu, oblaty, chipsy, pizzerki z mikrofali, oranżada... - to były hity sklepików szkolnych lat 90. i początku XX w. Dziś stawia...

Jak oszczędzać na jedzeniu? Zobacz przepisy na tanie obiady
Tanio już było. Martwi cię drożyzna w sklepach i restauracjach? Szukasz pomysłu na tani i smaczny obiad? Dobrze trafiłeś. Wypróbuj nasze niezawodne przepisy...

Obłędnie pyszna sałatka z granatem, pieczonym batatem i fetą. Błyskawiczny przepis
Ta wyborna, pełna kolorów sałatka z pieczonymi batatami, czyli słodkimi ziemniakami, granatem i fetą to dla nas odkrycie lata. Jest nie tylko bardzo zdrowa i...

6 najlepszych patentów na zdrowe grillowanie. Porady dietetyka
Spotkania przy grillu z bliskimi to narodowy sport Polaków, szczególnie wiosną i latem. Czy dania z rusztu zawsze muszą być niezdrowe? Niekoniecznie. Jeśli...

7 byskawicznych deserów na lato. Łasuchy będą w raju
Lato w pełni, doskwiera nam upał, wielu osobom nie chce się spędzać zbyt dużo czasu w kuchni przy piekarniku. Ale coś pysznego by się zjadło, prawda? Mamy dla...

Odchudzony kurczak w sosie cukiniowym. Przepis poleca baletnica z Teatru Wielkiego
Dbasz o dietę i zdrowe odżywianie? Szukasz pomysłów na lekkie i smaczne potrawy? Mamy dla ciebie przepis na wybornego kurczaka w sosie z cukinii od Svetlany...

Przepis na hummus zielony, z papryką i burakiem. Smakuje bosko!
Hummus, pyszna pasta z ciecierzycy lub innych roślin strączkowych podbija polskie kuchnie. Według legendy została wymyślona przez sułtana Saladyna w czasach...