Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla podkreślenia walorów smakowym śledzia można go...
fot. 123rf/dsan4o

Bez śledzi nie ma wigilijnego stołu. W oleju, occie lub po kaszubsku. Można zamawiać lub zrobić samemu. Jak odróżnić śledzia od matiasa?

Śledzie w oleju z octem

Dla podkreślenia walorów smakowym śledzia można go przygotować w wersji z octem. Wymoczone wcześniej ryby kroimy na kawałki, wkładamy do słoika, przekładamy piórkami cebuli, liśćmi laurowymi, ziarnami pieprzu, zalewamy olejem i dodajemy 2-3 łyżki octu. Ważne, aby naczynie było wypełnione.

Zobacz również

Klub Rodzica w Bieńczycach z komfortową siedzibą. Placówka dostała nowe lokum

Klub Rodzica w Bieńczycach z komfortową siedzibą. Placówka dostała nowe lokum

Prawo i Sprawiedliwość przejmuje rządy w powiecie rawskim

Prawo i Sprawiedliwość przejmuje rządy w powiecie rawskim

Polecamy

Rusza sztafeta na Monte Cassino. Biegacze wystartują z podkrakowskich Bibic

Rusza sztafeta na Monte Cassino. Biegacze wystartują z podkrakowskich Bibic

Czy warto jeść granaty? Jakie właściwości mają te owoce?

Czy warto jeść granaty? Jakie właściwości mają te owoce?

Przechorowałeś COVID i nadal cierpisz? Oto, co może być tego przyczyną

Przechorowałeś COVID i nadal cierpisz? Oto, co może być tego przyczyną