W dniach 07-08 czerwca 2014 obył się VIII Festiwal Sztuki Kulinarnej "Aleja Dobrego Smaku". W ramach festiwalu odbywały się także targi regionalnych artykułów takich jak: alkohole, sery, pieczywo, miody, wędliny itp. Były też konkursy i występy muzyczne. Największą atrakcją jednak były popisy kulinarne zaproszonych gości. Organizatorem imprezy była Częstochowska Organizacja Turystyczna.
Pierwszym zaproszonym gościem był Remigiusz Rączka - najbardziej znany śląski kucharz, m.in z telewizji TVP Katowice z programu "Rączka gotuje". Zachęcał do gotowania regionalnych potraw, tym razem przygotował zupę z pokrzyw, częstował też makaronem w sosie pomidorowo serowym.
Odwiedzający mogli także ujrzeć zmagania kulinarne uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie.
Przed publicznością zaprezentował się także znany z Częstochowy wirtuoz kulinarny - irańczyk - Amin Fakhari, prezentował m.in. kuchnię amerykańską i hiszpańską. Częstował kanapkami, a dla chętnych przygotował degustację swoich dań.
Organizator także zaprosił znanego z telewizji Kuchnia+ Tomasza Jakubiaka.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?