Berlińska restauracja The Goldhorn Beefclub serwuje najdroższe steki na świecie, których cena sięga nawet 4 tys. euro. - Mamy najlepsze mięso na świecie. Mamy wołowinę Wagyu, Black Angus i Kobe, która jest jest najdroższą na świecie. Tylko kilka autoryzowanych niemieckich firm może ją sprzedawać, a my jesteśmy jedną z nich - mówi właściciel restauracji, Josh Jabs.
Jabs postanowił uchylić rąbka tajemnicy i pokazać pracę swoich kucharzy. - Steki grillujemy najstarszą metodą na świecie, przy użyciu węgla drzewnego. Grill jest nagrzany do bardzo wysokiej temperatury, która nadaje mięsu rdzawy aromat. To bardzo ważne, to daje stuprocentowy efekt - mówi właściciel. Klienci są zachwyceni. - Mięso jest delikatne, czuć posmak rdzy. Nigdy wcześniej nie jadłam takiego mięsa. Smak jest po prostu świetny - chwalą.
Restauracja oferuje również stałe członkostwo w cenie 60 tys. euro, w ramach którego zawiera się ekskluzywna obsługa i przejazd limuzyną do hotelu i z powrotem.
RUPTLY/x-news
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?