Dzisiejsze danie jest niesłychanie proste w przygotowaniu, ale dostarczy Ci niezwykłych wrażeń smakowych.
Życzę przyjemnej pracy w kuchni. Po udanym gotowaniu podziel się receptą z rodziną i znajomymi.
Składniki :
300 gram mięsa, pociętego w małe kawałeczki
1 zielona papryka pocięta w kosteczkę
1 czerwona papryka pocięta w kosteczkę
pół cebuli, drobno posiekana
pół łyżeczki cukru białego
1 cm imbiru, drobno posiekany bądź rozgnieciony
1 łyżeczka soli kuchennej
Składniki do "wykąpania" mięsa w celu przemacerowania:
1 łyżka stołowa sosu sojowego plus 2 łyżki brunatnego cukru
1 łyżeczka mączki kukurydzianej wymieszana z 2 łyżeczkami wody
pół łyżeczki wina
1 łyżka oleju
Sposób przyrządzenia:
Wymieszać składniki, zamoczyć, zmieszać z nimi mięso i pozostawić w takiej postaci na 30 minut, celem nabrania odpowiedniego smaku. Podsmażyć na małym ogniu przygotowaną wcześniej cebulkę, paprykę i imbir.
Dodać naszego mięsa i podsmażać razem do uzyskania odpowiedniej miękkości.
Danie można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami bądź chlebem.
Smacznego koleżanko i kolego (^_^)
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?