Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Daging paprika - Mięso podsmażane z papryką

Andi Nur Hafsah Śmieszek
Andi Nur Hafsah Śmieszek
Mięso podsmażane z papryką
Mięso podsmażane z papryką
Dzisiaj chcę zaproponować Państwu danie proste, zarówno pod względem składników, jak i w przygotowaniu. Papryka z mięsem, bo o niej mowa, jest jednak przysmakiem absolutnie godnym konesera sztuki kulinarnej. Smacznego.

Dzisiejsze danie jest niesłychanie proste w przygotowaniu, ale dostarczy Ci niezwykłych wrażeń smakowych.

Życzę przyjemnej pracy w kuchni. Po udanym gotowaniu podziel się receptą z rodziną i znajomymi.

Składniki :

300 gram mięsa, pociętego w małe kawałeczki
1 zielona papryka pocięta w kosteczkę
1 czerwona papryka pocięta w kosteczkę
pół cebuli, drobno posiekana
pół łyżeczki cukru białego
1 cm imbiru, drobno posiekany bądź rozgnieciony
1 łyżeczka soli kuchennej

Składniki do "wykąpania" mięsa w celu przemacerowania:

1 łyżka stołowa sosu sojowego plus 2 łyżki brunatnego cukru
1 łyżeczka mączki kukurydzianej wymieszana z 2 łyżeczkami wody
pół łyżeczki wina
1 łyżka oleju

Sposób przyrządzenia:

Wymieszać składniki, zamoczyć, zmieszać z nimi mięso i pozostawić w takiej postaci na 30 minut, celem nabrania odpowiedniego smaku. Podsmażyć na małym ogniu przygotowaną wcześniej cebulkę, paprykę i imbir.

Dodać naszego mięsa i podsmażać razem do uzyskania odpowiedniej miękkości.
Danie można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami bądź chlebem.

Smacznego koleżanko i kolego (^_^)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto