Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Deser budyniowo-truskawkowy. Przepis

Redakcja
Deser budyniowo - truskawkowy
Deser budyniowo - truskawkowy Dorota Michalczak
Dla smakoszy deser budyniowo-truskawkowy. Oprócz świeżych owoców do deseru nadają się także mrożone lub z kompotu. Przygotowanie smakołyku zajmie mam około 25 minut.

Deser budyniowo-truskawkowy

1 budyń śmietankowy lub waniliowy,
1/2 litra mleka,
200 ml śmietany 36 procent,
1 łyżka cukru pudru,
1 łyżeczka cukru wanilinowego,
30 dag truskawek,
listki świeżej melisy lub mięty - do dekoracji.

Budyń ugotować na mleku i ostudzić. Następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito truskawki, ubić schłodzoną śmietanę z cukrem i cukrem wanilinowym.

Budyń zmiksować, dodać do niego połowę ubitej śmietany i delikatnie wymieszać. Do 5-6 pucharków nałożyć po 3-4 łyżki kremu budyniowego. Polać przecierem truskawkowym, przykryć resztą kremu. Wierzch deseru udekorować bitą śmietaną, truskawkami i listkami mięty
Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto