MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łatwostrawne menu powinno uwzględniać zdrowe warzywa w 3-4...
fot. wdnet/123RF

Dieta lekkostrawna – przepisy. Zobacz pomysły na proste dania – lekkostrawny obiad, kolację i śniadanie. Sprawdź, jak je zrobić

Surówka z marchewki i jabłka

Łatwostrawne menu powinno uwzględniać zdrowe warzywa w 3-4 posiłkach dziennie. Nie muszą być gotowane, choć np. marchewkę dobrze jest sparzyć, a dopiero potem rozdrabniać, by przyrządzić z niej wartościową surówkę z dodatkiem jabłka (również startego, a wcześniej obranego ze skórki), z dodatkiem soku z cytryny i łyżki jogurtu.

Na surowo można (i warto) jeść sałatę, cykorię, pomidory bez skórki, ale także małe ilości startego ogórka bez skórki czy też drobno posiekane zioła, takie jak koperek i natka pietruszki. Taka surówka uzupełni obiad lub kolację z mięsem lub rybą.

Zobacz również

Powiatowy Dzień Strażaka 2024 w Rembieszowie  ZDJĘCIA

Powiatowy Dzień Strażaka 2024 w Rembieszowie ZDJĘCIA

Felicjan Andrzejczak podczas Szamocińskich Dni Dziecka i Muzyki

Felicjan Andrzejczak podczas Szamocińskich Dni Dziecka i Muzyki

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Dzierzgoniu, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Dzierzgoniu, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Szczawnie-Zdroju, (26.05-1.06.2024)

Przegląd tygodnia od 26.05 w Lądku-Zdroju

Przegląd tygodnia od 26.05 w Lądku-Zdroju