Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dynia marynowana - przepis

Dorota
Dorota
Dynia marynowana
Dynia marynowana Fot.D.B.Głowacka
Znakomita jako dodatek do obiadu i smaczna przekąska przez cały rok.

Składniki:
1,5 kg dyni dojrzałej (samego miąższu)
1,5 szklanki octu spirytusowego 10 proc.
60 dag cukru
1 szklanka wody

Wykonanie:
Dynię myjemy, usuwamy pestki i włókna, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cukier, ocet i wodę wlewamy do garnka i gotujemy. Do gotującego się syropu wrzucamy dynię i gotujemy od momentu wrzenia całości przez 5 min.

Gotową dynię wkładamy do słoików a następnie uzupełniamy słoje syropem (w którym gotowaliśmy dynię). Mocno je zakręcamy i gotujemy przez 15 min. Po pasteryzacji, postawić na wieczku do momentu aż słoiki wystygną.

Życzę smacznego!

Zarejestruj się i napisz artykuł
Znajdź nas na Google+

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto