Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne -...
fot. pixabay.com/faglork

Dzień św. Marcina. Gęś i rogale świętomarcińskie królują na stołach. Jak samemu przygotować pyszną gęsinę?

Gęś w pełnym wydaniu

Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne - pieczona gęś smakuje wybornie. Warto dzień lub dwa wcześnie dobrze zamarynować mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mięso piecze się minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W przypadku faszerowanej gęsi, można do środka dodać jabłka, kaszę, mięso lub grzyby. Istotą pieczenia jest obracanie tuszy i podlewanie tłuszczem z brytfanki.

Zobacz również

Gra grupa 2 świętokrzyskiej klasy A. Przed nami 18. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Gra grupa 2 świętokrzyskiej klasy A. Przed nami 18. kolejka [WYNIKI, TABELA]

Dwusetny stentgraft wszczepiony pacjentowi szpitala w Radomiu [ZDJĘCIA]

Dwusetny stentgraft wszczepiony pacjentowi szpitala w Radomiu [ZDJĘCIA]

Polecamy

25 Rajd z Kompasem odbędzie się w Przechlewie - zapisy już trwają

25 Rajd z Kompasem odbędzie się w Przechlewie - zapisy już trwają

Waldemar Socha zarobi więcej niż dotychczas. Radni zdecydowali

Waldemar Socha zarobi więcej niż dotychczas. Radni zdecydowali

Zwłoki mężczyzny w Wiśle koło Skawiny. Rodzina rozpoznała swojego bliskiego

Zwłoki mężczyzny w Wiśle koło Skawiny. Rodzina rozpoznała swojego bliskiego