Właściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach od 15 lat. To przede wszystkim żeberka wołowe. Rzeźnicy Polmard opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smaku mięsa przez nawet 15 lat. Kilkusetgramowe opakowanie takiej wołowiny kosztuje prawie 3 tysiące euro. Proces polega na mikrokomórkowej hibernacji mięsa, która chroni je przed gniciem. Wołowina zmrażana jest powietrzem o temperaturze -43 stopni Celsjusza wydmuchiwanym z prędkością 120 km/h. Firma dostarcza swoje mięso jedynie do dwóch restauracji, które sam zaaprobował.
RUPTLY/x-news
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?