Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ekskluzywny sklep mięsny w Paryżu oferuje piętnastoletnią wołowinę za kilka tysięcy euro (wideo)

Redakcja Wiadomości24.pl
Redakcja Wiadomości24.pl
Kilkaset gramów wołowiny za 3 tysiące euro? Kto bogatemu zabroni. Francuscy rzeźnicy opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smaku mięsa przez nawet 15 lat.

Właściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach od 15 lat. To przede wszystkim żeberka wołowe. Rzeźnicy Polmard opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smaku mięsa przez nawet 15 lat. Kilkusetgramowe opakowanie takiej wołowiny kosztuje prawie 3 tysiące euro. Proces polega na mikrokomórkowej hibernacji mięsa, która chroni je przed gniciem. Wołowina zmrażana jest powietrzem o temperaturze -43 stopni Celsjusza wydmuchiwanym z prędkością 120 km/h. Firma dostarcza swoje mięso jedynie do dwóch restauracji, które sam zaaprobował.

RUPTLY/x-news

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto