Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka gotowane bez skorupki (po benedyktyńsku) to wdzięczne...
fot. Keltra89/pixabay.com

Najzdrowsze jajka wielkanocne. Pyszne jajka na świąteczne śniadanie przygotujesz według naszych przepisów. To nie tylko jajka faszerowane!

Jajka w koszulkach – po benedyktyńsku

Jajka gotowane bez skorupki (po benedyktyńsku) to wdzięczne zwieńczenie kanapeczek i sałatek. Przygotowuje się je w wodzie (10 cm w garnku) z łyżką octu. Jajko wbite do miseczki wlewa się w wir po zamieszaniu wody, wyłącza ogrzewanie, przykrywa na 4 min i wyciąga przy użyciu łyżki cedzakowej. Można podawać je na grzankach czy miniplackach tortilla, z rukolą, ziołami czy młodymi pędami groszku.

Zobacz również

Wyjechał z bocznej drogi i uderzył w seata. Kierującą zabrał śmigłowiec

Wyjechał z bocznej drogi i uderzył w seata. Kierującą zabrał śmigłowiec

Maturzyści z II LO zakończyli rok szkolny. To była piękna uroczystość

NOWE
Maturzyści z II LO zakończyli rok szkolny. To była piękna uroczystość