Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kawa kokosowa a’la Madura

Andi Nur Hafsah Śmieszek
Andi Nur Hafsah Śmieszek
“Kawa Kokosowa” a’la Madura
“Kawa Kokosowa” a’la Madura Andi Nur Hafsah
Kawa kokosowa jest napojem pochodzącym ze wschodnich rubieży Jawy oraz pobliskiej wyspy Madura. Jak w przypadku wielu magicznych mikstur kawowo-herbacianych na świecie, tak i w tym przypadku zaletą są przypisywane jej właściwości pobudzające.

Zapraszam na kolejny napój z wyspiarskiej Indonezji. Dzisiejsza kawa z mlekiem kokosowym korzenie swoje ma gdzieś w okolicach miasta Surabaya oraz wyspy Madura. Podobno drzewiej pijano ją w bogatych arystokratycznych domach wschodniej części stołecznej indonezyjskiej wyspy. Oprócz mocy pobudzającej posiada podobno również właściwości ogólnolecznicze i zwalczające migrenę.

Składniki :
2 łyżki dobrej kawy mielonej
4 cm korzenia imbiru
Trawa cytrynowa ( można się obyć bez niej)
50 ml podgrzanego mleka kokosowego
Cukier brunatny

Przepis :
Zagotować wodę razem z imbirem i trawą cytrynową. Utrzymując przez kilka minut na małym ogniu pozwolić wytrącić się mocy imbiru.
Zalać imbirową wodą kawę i poczekać aż się odpowiednio odparzy.
Dolać mleka kokosowego oraz posłodzić

Życzę miłych chwil z kawą kokosową!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kawa kokosowa a’la Madura - Nasze Miasto

Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto