Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Matura z polskiego już we wtorek. Odpowiedzi wraz z arkuszem u nas najszybciej

NOWE
Matura z polskiego już we wtorek. Odpowiedzi wraz z arkuszem u nas najszybciej

"Udało się szybko uzyskać prowadzenie" - komentarze po wygranej Motoru w Częstochowie

NOWE
"Udało się szybko uzyskać prowadzenie" - komentarze po wygranej Motoru w Częstochowie

Polecamy

Ostatni akt żydowskiej tragedii

Ostatni akt żydowskiej tragedii

Półmaraton Hajnowski już 18 maja. Jest jeszcze czas aby się zgłosić

NOWE
Półmaraton Hajnowski już 18 maja. Jest jeszcze czas aby się zgłosić

Mirosław Elszkowski nowym komendantem wojewódzkim policji

Mirosław Elszkowski nowym komendantem wojewódzkim policji