Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa

Ewa Bo
Ewa Bo
Konfitura domowa.
Konfitura domowa. Ewa Krzysiak
Sezon truskawkowy w pełni, wykorzystajmy więc ten czas i zatrzymajmy smak tych przepysznych owoców na dłużej. Zróbmy konfitury.

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa

Składniki

500g truskawek,
500g rabarbaru,
sok z 1 cytryny,
1kg cukru żelującego

Wykonanie

Po umyciu, osączeniu, usunięciu szypułek owoce zgnieść widelcem. Rabarbar umyć, pokroić w kawałki i dodać do masy truskawkowej. Posypać owoce cukrem żelującym. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu ok. 4 minuty cały czas mieszając. Na koniec należy dodać sok cytrynowy i gorącą konfiturę przełożyć do słoików.

Jeśli mamy większą ilość owoców, należy zwiększyć i pozostałe proporcje.

A zimą wystarczy wyjąć ze spiżarki i jeść.

Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto