Organizatorzy przedstawiają program imprez IX Małopolskiego Festiwalu Smaku:
Inauguracja 8 - 9 czerwca - Kraków, plac Wolnica
16 czerwca - Tarnów, Rynek
23 czerwca - Wadowice, Rynek
30 czerwca - Oświęcim, plac przy OCK
7 lipca - Miechów, Mały Rynek
14 lipca - Nowy Targ, Rynek
21 lipca - Nowy Sącz, Rynek
Finał imprezy
24-25 sierpnia - Kraków, plac Wolnica
Obecnie na małopolskiej liście produktów regionalnych są: kapusta charsznicka, karp po zatorsku,kiełbasa krakowska i lisiecka, kremówka papieska, kwaśnica, miody, obwarzanek krakowski,oscypek - bundz - bryndza - żętyca, sól z Wieliczki i Bochni.
Założenia promocji przysmaków z regionu małopolski powstały w 2003 roku. Właśnie w tym roku powstała mapa „Małopolskie przysmaki”, na niej umieszczono rozpoznawalne i znane marki produktów spożywczych.
Rok 2004 stał się początkiem Festiwalu Małopolskiego Smaku oraz opracowano logo imprezy. W 2005 roku odbyły się tylko dwa półfinałowe kiermasze: Zakopanem i Tarnowie. Natomiast finał z wielkim kiermaszem w Krakowie.
Tradycyjnie managerem Festiwalu Małopolskiego Smaku jest Pani Magdalena Gdowska z Departament Turystyki, Sportu i Promocji Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego w Krakowie.
(zdjęcia i materiał jest chroniony prawem autorskim)
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?