Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Wisła Kraków. Zrobili swoje, a teraz akcja finał Pucharu Polski rusza na dobre

Wisła Kraków. Zrobili swoje, a teraz akcja finał Pucharu Polski rusza na dobre

Komplet kibiców na derbach GTK Gliwice z MKS-em Dąbrowa Górnicza - ZDJĘCIA

Komplet kibiców na derbach GTK Gliwice z MKS-em Dąbrowa Górnicza - ZDJĘCIA

Polecamy

Pierwsze urodziny lotniska Warszawa-Radom. Port obsłużył łącznie 130 tys. pasażerów

Pierwsze urodziny lotniska Warszawa-Radom. Port obsłużył łącznie 130 tys. pasażerów

Potrącenie rowerzystki w Rakoniewicach!

Z OSTATNIEJ CHWILI
Potrącenie rowerzystki w Rakoniewicach!

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja

Juniorzy Cracovii i Legii zagrali w... hokeja