Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Kapliczki i krzyże z powiatu bielskiego będą wyremontowane

NOWE
Kapliczki i krzyże z powiatu bielskiego będą wyremontowane

Suwalskie lotnisko będzie nosiło imię gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza

Suwalskie lotnisko będzie nosiło imię gen. bryg. pil. Witolda Urbanowicza

Polecamy

Hrubieszów. O budżecie, emisji obligacji i zasobach pomocy społecznej

Hrubieszów. O budżecie, emisji obligacji i zasobach pomocy społecznej

Jechał za szybko w terenie zabudowanym, stracił prawo jazdy

Jechał za szybko w terenie zabudowanym, stracił prawo jazdy

Ranking Szkół Przyjaznych LGBTQ+. W zestawieniu znalazły się dwie kaliskie szkoły

Ranking Szkół Przyjaznych LGBTQ+. W zestawieniu znalazły się dwie kaliskie szkoły