Czas przygotowania zupy-krem to 65 minut, po kolei więc;
1. ...produkty jak na zdjęciu...
2....ziemniaki pokrojone w paski...
3. ...cebulę kroimy w talarki...
4....pokrojony szczypior...
5....ser ucieramy na tarce...
6....do przygotowanego w międzyczasie wywaru dodajemy
śmietanę, mleko...
7....oraz posiekany szczypior i gotujemy do miękkości ziemniaków, ok. pół godziny...
8....całość przekładamy do miksera i miksujemy...
9....wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i startym serem. Możemy wykorzystać paluszki-ja zaserwowałem czosnkowe. Używam też groszku ptysiowego.
SMACZNEGO -:)
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?