Składniki:
1 kg papryki (żółta, pomarańczowa, czerwona)
przyprawy:
główka czosnku,
ususzony koper (taki jak do kiszonych ogórków),
pieprz ziarnisty,
ziele angielskie,
liście laurowe,
zalewa octowa:
0,5 litra wody,
10 dag cukru,
2 dkg soli,
0,10 l octu 10 proc.
Owoce papryki należy oczyścić z nasion, umyć, a następnie umieścić w słoikach. Do każdego słoja wkładamy ząbek czosnku, gałązkę suszonego kopru, kilka ziarenek pieprzu oraz ziele angielskie i liść laurowy. Następnie należy przygotować z podanych składników zalewę octową. Gorącą zalewą napełniamy słoje z papryką. Tak przygotowaną paprykę pasteryzujemy 25 minut. Życzę smacznego.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?