Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Papryka marynowana [Przepis]

Dorota
Dorota
Papryka marynowana
Papryka marynowana D.B.Głowacka
Papryka marynowana - doskonała jako przystawka. Przepis, który polecam.

Składniki:

1 kg papryki (żółta, pomarańczowa, czerwona)

przyprawy:
główka czosnku,
ususzony koper (taki jak do kiszonych ogórków),
pieprz ziarnisty,
ziele angielskie,
liście laurowe,

zalewa octowa:
0,5 litra wody,
10 dag cukru,
2 dkg soli,
0,10 l octu 10 proc.

Owoce papryki należy oczyścić z nasion, umyć, a następnie umieścić w słoikach. Do każdego słoja wkładamy ząbek czosnku, gałązkę suszonego kopru, kilka ziarenek pieprzu oraz ziele angielskie i liść laurowy. Następnie należy przygotować z podanych składników zalewę octową. Gorącą zalewą napełniamy słoje z papryką. Tak przygotowaną paprykę pasteryzujemy 25 minut. Życzę smacznego.

Znajdź nas na Google+

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto