MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i...
fot. 123 RF

Produkty spożywcze, których nie powinno się myć przed gotowaniem, a zazwyczaj to robimy!

Grzyby

Grzyby w wyniku długiej styczności z wodą tracą swój smak i aromat, są jak gąbka, która chłonie wodę. A więc jak je wyczyścić? Igliwie i piasek usuwamy szczoteczką lub ewentualnie mokrą szmatką. Jeśli koniecznie chcemy je umyć pod wodą to tak, aby miały jak najkrócej styczność z wodą.

Zobacz również

Mikołów Hołda Run: Blisko 300 biegaczy rywalizowało na Hałdzie Marta Waleska ZDJĘCIA

NOWE
Mikołów Hołda Run: Blisko 300 biegaczy rywalizowało na Hałdzie Marta Waleska ZDJĘCIA

Wypadek na skrzyżowaniu ul. Garncarskiej i Wiejskiej w Słupsku

Wypadek na skrzyżowaniu ul. Garncarskiej i Wiejskiej w Słupsku

Polecamy

Pożar domu, świadkowie ewakuowali mężczyznę. Ten trafił do szpitala [FOTO]

Pożar domu, świadkowie ewakuowali mężczyznę. Ten trafił do szpitala [FOTO]

Burmistrz Jasła nagrodził sportowców

Burmistrz Jasła nagrodził sportowców

10 dachów uszkodzonych po sobotniej burzy w powiecie przemyskim

10 dachów uszkodzonych po sobotniej burzy w powiecie przemyskim