Mięso osmażyłem na rozgrzanym oleju, oprószyłem solą, sproszkowaną słodką papryką i zmielonym pieprzem, podlałem wodą i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem.
Kiedy mięso zmiękło, dorzuciłem cukinię pokrojoną na regularne kawałki bez obierania, posypałem przyprawą do gulaszu, dorzuciłem liść laurowy i ziele angielskie i dusiłem jeszcze przez kwadrans, póki nie zmiękła.
Gulasz wyszedł wyborny. Można go podawać z pieczywem, ziemniakami z wody, frytkami, kaszami albo makaronami, kopytkami, pyzami. Kto, co sobie wymyśli.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Polski samolot musiał nagle lądować na Islandii. Nerwowa sytuacja na pokładzie
- Gwiazdy „Pulp Fiction” na 30. rocznicy premiery filmu. Niektórych zabrakło
- Kokosanka pingwinem roku. Ptak z gdańskiego zoo bije rekordy popularności
- Sto dni do rozpoczęcia Igrzysk Olimpijskich w Paryżu. Co mówią mieszkańcy Paryża?