– Stwierdziliśmy szereg nieprawidłowości – mówi Barbara Sawa – Wojtanowicz, kierownik działu żywności Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Lublinie.
Okazało się, że barek działał bez decyzji sanitarnej, zatwierdzającej prowadzenie działalności gastronomicznej.
Wewnątrz było brudno, a pracownicy sprzedawali przeterminowane produkty. - Nie mieli dokumentacji lekarskiej do celów sanitarno – epidemiologicznych – dodaje Sawa – Wojtanowicz.
To jednak nie wszystkie niedociągnięcia, które zwróciły uwagę pracowników sanepidu.
– Brakowało też środków do dezynfekcji rąk i sprzętów kuchennych – mówi kierownik działu żywności PSSE. Dlatego jeszcze we wtorek inspektorzy zdecydowali się zamknąć barek gastronomiczny. Właściciel lokalu wznowi działalność, jeśli zapłaci karę i poprawi usterki.
Czytaj więcej:
Lublin: Za palenie w miejscach publicznych ganią strażnicy miejscy i sanepidKalinówka: Sanepid zamknął hurtownię mrożonek za skandaliczne warunki sanitarneStrefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?