3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

AJ English odchodzi z Hydrotrucku Radom? Klub z Izraela chce wykupić jego kontrakt

AJ English odchodzi z Hydrotrucku Radom? Klub z Izraela chce wykupić jego kontrakt

W Rydułtowach powstał wybieg dla psiaków

W Rydułtowach powstał wybieg dla psiaków

Polecamy

Powstała strona internetowa o budżecie gminy Kościan

Powstała strona internetowa o budżecie gminy Kościan

Gdyńscy celnicy przechwycili ponad 8 tys. niebezpiecznych dla dzieci zabawek!

Gdyńscy celnicy przechwycili ponad 8 tys. niebezpiecznych dla dzieci zabawek!

Awaria wody w Kłodzku. Trzy ulice mogą mieć problem

Awaria wody w Kłodzku. Trzy ulice mogą mieć problem

Dodaj ogłoszenie