MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Odpowiednio przechowuj żywność...
fot. Photography by Fernando de Otto / Getty Images

Tyle żywności marnuje rocznie każdy Polak. Czego wyrzucamy najwięcej i jak tego uniknąć? Skala marnotrawstwa poraża

Odpowiednio przechowuj żywność

Nie wystarczy włożyć produktów spożywczych do lodówki, by zadbać o ich odpowiednie przechowanie. Nie bez powodu różne partie chłodziarki są przeznaczone do konkretnych wyrobów.

Gdzie co trzymać?

W dolnych szufladach umieść warzywa.
Mięso, jeśli nie zjesz go od razu, włóż do zamrażarki.
Mięso i ryby przeznaczone do szybkiego spożycia przechowuj na dolnej półce.
Wędliny przełóż do plastikowego pudełka lub zawiń w papier.
Razem z białym serem i potrawami przetworzonymi umieść je na środkowej półce.
Produkty mleczne przechowuj na górnej półce.
Jaja i słoiki z przetworami umieść na bocznych półkach - na drzwiach lodówki.

Zobacz również

Obchody Międzynarodowego Dnia Pielęgniarki i Położnej w Rzeszowie

NOWE
Obchody Międzynarodowego Dnia Pielęgniarki i Położnej w Rzeszowie

Reprezentanci Polski wrócili do Warszawy. Powitali ich kibice

NOWE
Reprezentanci Polski wrócili do Warszawy. Powitali ich kibice

Polecamy

Zarobki w Kujawsko-Pomorskiem. Ile wynosiły kilkanaście lat temu, a ile teraz?

Zarobki w Kujawsko-Pomorskiem. Ile wynosiły kilkanaście lat temu, a ile teraz?

Biały dym nad budynkiem przy ul. Żeromskiego w Malborku

Biały dym nad budynkiem przy ul. Żeromskiego w Malborku

Kierująca seatem uderzyła w słup sieci energetycznej

Kierująca seatem uderzyła w słup sieci energetycznej