10 z 12
Poprzednie
Następne
Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego
Pomysły na wege grilla: #2 GRILLOWANE TOFU
Składniki na dwie średnie porcje:
> 1 kostka tofu 180g (najlepiej wędzone)
> 1 łyżeczka wędzonej papryki
> 1 łyżeczka granulowanego czosnku
> 1 ½ łyżeczki oleju rzepakowego
> 2 łyżeczki sosu sojowego
> 1-2 łyżeczki dowolnego ketchupu
> ½ łyżeczki syropu z agawy (opcjonalnie)
> ½ łyżeczki soli, szczypta pieprzu
Przepis:
1. Wyjmij tofu z opakowania i porządnie odsącz odciskając je na sitku.
2. Pokrój w średniej wielkości sześciany i przełóż do większej miski.
3. Wymieszaj pozostałe składniki w szklance i przelej do misy z tofu. Porządnie natrzyj tofu sosem.
4. Zostaw do zamarynowania na min. 4 godziny.
5. Piecz na grillu do zarumienienia.
6. Podawaj ze świeżą sałatką.
źródło: www.ervegan.com