Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Suszone może być dobre

Porcję schabu czy innego typu mięsa należy oczyścić, zasypać cukrem i trzymać w lodówce 24 godziny. Następnego dnia opłukać, natrzeć solą i wstawić na kolejną dobę. Kolejnym krokiem jest doprawienie. Oczyszczony z solanki schab należy natrzeć majerankiem, pieprzem i czosnkiem, włożyć do pończochy lub siatki wędliniarskiej, dokładnie zawiązać i umieścić w przewiewnym miejscu na 2 tygodnie.

Zobacz również

Gdańszczanin może być w niebezpieczeństwie. Zaginął Arkadiusz Idzikowski

NOWE
Gdańszczanin może być w niebezpieczeństwie. Zaginął Arkadiusz Idzikowski

Rewolucja w branży piwnej. Technologia zdecyduje o smaku piwa

NOWE
Rewolucja w branży piwnej. Technologia zdecyduje o smaku piwa

Polecamy

Wybory samorządowe 2024. Kandydaci na burmistrza Lubrańca

Wybory samorządowe 2024. Kandydaci na burmistrza Lubrańca

Czy będą automatyczne wyrejestrowania pojazdów w tym roku?

Czy będą automatyczne wyrejestrowania pojazdów w tym roku?

Tragiczny finał poszukiwań seniora

Tragiczny finał poszukiwań seniora