MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Wędzenie to proces czasochłonny, ale smak i aromat gotowych...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Wędzone wędliny

Wędzenie to proces czasochłonny, ale smak i aromat gotowych wyrobów jest nie do podrobienia. Wybrane mięsa, np. szynki, schaby i karkówki na tydzień należy moczyć w solance z dodatkiem przypraw. Przy większych ilościach dobrze zrobić to w beczce. Gotowe kawałki, po wcześniejszym opłukaniu, powinny jeszcze jedną noc przeschnąć. Następnie owinięte w siatkę można wędzić dymem. Dobór drewna jest kwestią indywidualną. Proces wędzenia trwa kilka godzin.

Zobacz również

Pierwszy trening Widzewa. Nowy piłkarz i nowi trenerzy. Zdjęcia

NOWE
Pierwszy trening Widzewa. Nowy piłkarz i nowi trenerzy. Zdjęcia

Kiermasz Płyt Winylowych i CD w Pasażu Grunwaldzkim. Nowości oraz poszukiwane tytuły!

NOWE
Kiermasz Płyt Winylowych i CD w Pasażu Grunwaldzkim. Nowości oraz poszukiwane tytuły!

Polecamy

Tragiczna śmierć strażaka. Został pobity przed klubem. Zatrzymano siedmiu nastolatków

Tragiczna śmierć strażaka. Został pobity przed klubem. Zatrzymano siedmiu nastolatków

Tychy: sinice w Jeziorze Paprocańskim. Sanepid ostrzega przed kąpielą

Tychy: sinice w Jeziorze Paprocańskim. Sanepid ostrzega przed kąpielą

Kolejarze zaczynają montować w pociągach automaty z przekąskami! Ceny? Zaskakują!

Kolejarze zaczynają montować w pociągach automaty z przekąskami! Ceny? Zaskakują!