MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wędzenie to proces czasochłonny, ale smak i aromat gotowych...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Wędzone wędliny

Wędzenie to proces czasochłonny, ale smak i aromat gotowych wyrobów jest nie do podrobienia. Wybrane mięsa, np. szynki, schaby i karkówki na tydzień należy moczyć w solance z dodatkiem przypraw. Przy większych ilościach dobrze zrobić to w beczce. Gotowe kawałki, po wcześniejszym opłukaniu, powinny jeszcze jedną noc przeschnąć. Następnie owinięte w siatkę można wędzić dymem. Dobór drewna jest kwestią indywidualną. Proces wędzenia trwa kilka godzin.

Zobacz również

Burmistrz Nowego Stawu z odznaczeniem dla samorządowców

NOWE
Burmistrz Nowego Stawu z odznaczeniem dla samorządowców

Gdańsk z dala od turystycznych ścieżek. IKM otwiera kolejny sezon spacerów

NOWE
Gdańsk z dala od turystycznych ścieżek. IKM otwiera kolejny sezon spacerów

Polecamy

Odpowiedni wybór pomoże podczas upalnych nocy. Sprawdź, jaką pościel wybrać na lato

NOWE
Odpowiedni wybór pomoże podczas upalnych nocy. Sprawdź, jaką pościel wybrać na lato

Dezynfekcja sieci wodociągowej w Rzeszowie - więcej chloru w kranach

Dezynfekcja sieci wodociągowej w Rzeszowie - więcej chloru w kranach

Kolejne umowy podpisane. Co i gdzie będzie budowane w gminie Gołuchów?

Kolejne umowy podpisane. Co i gdzie będzie budowane w gminie Gołuchów?