MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Kamil Durski i Bartosz Sławiński dołączają do Enea Czarnych Radom

NOWE
Kamil Durski i Bartosz Sławiński dołączają do Enea Czarnych Radom

Ranking Szkół Wyższych 2024. Jakie miejsca zajęły opolskie uczelnie?

Ranking Szkół Wyższych 2024. Jakie miejsca zajęły opolskie uczelnie?

Polecamy

TME Polówka: „Dom Gucci” w Fuzji w ten piątek otworzy sekcję polówki ICH_STORIE

TME Polówka: „Dom Gucci” w Fuzji w ten piątek otworzy sekcję polówki ICH_STORIE

Spacer „Szlakiem Anny Marii Herbst” z Muzeum Pałac Herbsta

Spacer „Szlakiem Anny Marii Herbst” z Muzeum Pałac Herbsta

Bartłomiej Potrykus z Gnieżdżewa ma nowy klub. Sportowy awans 19-latka

Bartłomiej Potrykus z Gnieżdżewa ma nowy klub. Sportowy awans 19-latka