2/7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Tak było na Andrzejkach 2021 w Face Club Włocławek [zdjęcia]

Tak było na Andrzejkach 2021 w Face Club Włocławek [zdjęcia]

Płonie studio nagraniowe Alvernia Planet. Z budynku ewakuowało się 75 osób

Płonie studio nagraniowe Alvernia Planet. Z budynku ewakuowało się 75 osób

Polecamy

Wypadek z udziałem samochodu i skutera w Lubochni [ZDJĘCIA]

Wypadek z udziałem samochodu i skutera w Lubochni [ZDJĘCIA]

Ponownie od 6 grudnia będzie można korzystać z lodowiska na terenie miasta!

Ponownie od 6 grudnia będzie można korzystać z lodowiska na terenie miasta!

Tatry. W górach coraz groźniej. TOPR ogłosił drugi stopień zagrożenia lawinowego

Tatry. W górach coraz groźniej. TOPR ogłosił drugi stopień zagrożenia lawinowego

Dodaj ogłoszenie