
Trwa sezon na kurki. Oto 5 powodów, dla których warto jeść te grzyby
Kurki, inaczej nazywane pieprznikami jadalnymi, od dawna cenione są za niepowtarzalny smak i aromat. Często dodaje się je do sosów, jajecznicy i past...

Rzadko je wykorzystujemy, a to błąd! Nie wyrzucaj tych owoców, a będziesz zdrowszy
Te małe żółte lub czerwone śliwki, które można spotkać przy wiejskich drogach czy w przydomowych ogródkach kojarzą się z dzieciństwem. Dojrzałe owoce nasze...

Możesz się zatruć nawet grzybami jadalnymi! Zobacz, co robić, gdy tak się stanie
Zatrucie grzybami może mieć fatalne skutki dla zdrowia, a nawet życia. Objawy zatrucia grzybami różnią się nieco w zależności od rodzaju zawartych w nich...

Nalewka z kurek na robaki. Pomoże zwalczyć pasożyty układu pokarmowego
Kurki to nie tylko smaczne oraz lubiane, ale i zdrowe grzyby. Mają wiele cennych składników odżywczych i chociaż nalewka z kurek brzmi dziwnie, to jednak warto...

Produkty pszczele to nie tylko miód. Są jeszcze zdrowsze i leczą choroby
Produkty pszczele to wyroby pozyskiwane z ula. Jest ich naprawdę sporo, jednak większość osób korzysta jedynie z najsłodszego z nich, jakim jest miód....

Naturalne antydepresanty na poprawę humoru. Te produkty regulują nastrój
Niektóre produkty spożywcze mogą poprawić nastrój i obniżyć poziom agresji. To pocieszające wyniki badań irańskich naukowców, które udowadniają, że jedzenie ma...

To czas na nalewkę z mirabelek. Te śliwki są pyszne i zdrowe
Nalewka z mirabelek to leczniczy trunek z bardzo smacznych, aromatycznych i zdrowych owoców, które w Polsce nie cieszą się zbyt dużą popularnością. A szkoda, bo...

Wiśnie zdrowsze niż czereśnie! Wspomogą leczenie wielu problemów
Wiśni nie jemy tak chętnie, jak czereśni, a szkoda. Choć są kwaśnie i często mało słodkie, stanowią znacznie lepszy wybór w diecie. Owoce wiśni obfitują w...

Słodzik zamiast cukru? Te słodkie zamienniki tuczą zamiast pomagać schudnąć
Zamiast cukru słodzik, a cola tylko „light”, bo dbasz o linię? Te produkty nie pomogą ci schudnąć. Sztuczne słodziki i napoje dietetyczne powodują tycie,...

Mają niedoceniane właściwości antyrakowe. Najzdrowsze gatunki są nie tylko z lasu!
Grzyby to stały element antyrakowej diety – warto jeść je jak najczęściej, by wspomagać ochronę przed nowotworami. A także przed wirusami, antybiotykoopornymi...

Ma specyficzny wygląd i smak. Chroni przed cukrzycą i miażdżycą oraz wzmacnia
Owoce morwy czarnej są soczyste, smaczne i pożywne. Mimo, że osiągają dużo większe rozmiary, mają więcej aromatu i w smaku są słodko-kwaśne w porównaniu z...

Ten zapomniany owoc to letnia bomba witaminowa. Poznaj 5 powodów, aby jeść agrest
Spotykany w wielu ogródkach, kojarzący się z wakacjami u babci, słodki, ale lekko kwaskowaty w smaku owoc obecnie stał się nieco zapomniany. Warto więc o nim...

Piwo jest dobre na jelita i nie tuczy. Zobacz wyniki badań naukowców
Piwo to typowy męski trunek, który w Polsce jest numerem jeden. To także źródło piwnego brzucha i problemów zdrowotnych związanych ze spożywaniem alkoholu....

Suplement z błonnikiem przyczyną alergii. Eksperci ostrzegają, że niszczy wątrobę
Na trawienie i zdrowie jelit często polecana jest inulina. To rodzaj prebiotycznego, rozpuszczalnego w wodzie błonnika, który odżywia bakterie jelitowe. Jest...

Pestki arbuza są zdrowe, choć kaloryczne. Poleca się je zwłaszcza na nadciśnienie
Pestki arbuza są często przez nas wyrzucane, tymczasem to cenny superprodukt. Jedzone wraz z miąższem uzupełniają jego wartość odżywczą i obniżają indeks...

Wspomaga odchudzanie i dba o serce. Zamiast przekąski podjadaj arbuza
Soczysty arbuz to idealna przekąska, która nie tylko powstrzyma cię przed jedzeniem słodyczy, ale też wspomoże pracę serca i zapobiegnie rozwojowi arytmii,...

Uwaga na te zdrowe płatki! Zawierają toksyczną substancję. Produkt został wycofany
Zbożowe płatki śniadaniowe zostały wycofane z obrotu - podał Główny Inspektorat Sanitarny. Zawierają toksyczny i rakotwórczy akrylamid. Produkt może zagrażać...

Arbuz to świetny owoc na lato. Dla najlepszych korzyści trzeba znać wielkość porcji
Arbuz to coś więcej niż tylko woda i cukier. W tym owocu kryją się cenne związki, pomocne m.in. dla układu krążenia. Warto jeść go zwłaszcza w sezonie, gdy jest...

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Niektórym może zaszkodzić!
Ile kalorii ma arbuz? Jakie ma właściwości zdrowotne? Czy mogą jeść go cukrzycy? Na temat arbuza powstało mnóstwo mitów. Dlatego przestawiamy potwierdzone...

Wspomaga pamięć, zwalcza anemię i patogeny. Zobacz, jak stosować pyłek pszczeli
Pyłek pszczeli to superprodukt, który powstaje w ulu przez fermentację pyłku z kwiatów. Jest jednym z najcenniejszych naturalnych antybiotyków i środków...

Jakie zioła zbierać w sierpniu? Te rośliny warto mieć w domowej apteczce
Ziołolecznictwo jest cenioną dziedziną medycyny naturalnej, która pomaga w leczeniu wielu dolegliwości. Aby zachować zdrowotne właściwości roślin, warto je...

5 powodów, aby jeść śliwki. Wspierają leczenie miażdżycy, nadciśnienia i zaparć
Śliwki to owoce, które cieszą nas swoim smakiem od wczesnego lata do późnej jesieni. Cenione są nie tylko za walory kulinarne, ale także za właściwości...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Maszyny budowlane
Dodano 2 dni temu w kategorii Klimatyzacja
Dodano 2 dni temu w kategorii Przychodnia
Dodano 2 dni temu w kategorii Biura rachunkowe