Dzisiaj coś dla wegetarian. Więc do dzieła! Do wykonania zupy potrzebujemy: 6 ziemniaków, 2 cebule, 3 łyżki masła, litr wywaru warzywnego, 100 gram śmietany, 100 gram mleka, szczypior, sól, pieprz, ser żółty tarty.

Czas przygotowania zupy-krem to 65 minut, po kolei więc;

1. ...produkty jak na zdjęciu...












2....ziemniaki pokrojone w paski...









3. ...cebulę kroimy w talarki...











4....pokrojony szczypior...











5....ser ucieramy na tarce...










6....do przygotowanego w międzyczasie wywaru dodajemy
śmietanę, mleko...







7....oraz posiekany szczypior i gotujemy do miękkości ziemniaków, ok. pół godziny...





8....całość przekładamy do miksera i miksujemy...









9....wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i startym serem. Możemy wykorzystać paluszki-ja zaserwowałem czosnkowe. Używam też groszku ptysiowego.
SMACZNEGO -:)

Styl życia

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!