Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Orzechowe kule. W sam raz na sylwestra

Dorota
Dorota
Orzechowe kule
Orzechowe kule Fot. Dorota Beata Głowacka
Pyszne, smaczne i znakomite na przekąskę w szampańską noc sylwestrową.

Składniki:

25 dag łuskanych orzechów włoskich
5 dag cukru pudru
2 białka
tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Z całej ilości orzechów odkładamy dwanaście najładniejszych kawałków. Pozostałe orzechy mielimy przez maszynkę, a następnie przekładamy do miseczki i mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z orzechami. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni , blaszkę smarujemy tłuszczem. Z przygotowanej masy orzechowej formujemy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na blasze, a na każdą z nich kładziemy odłożone wcześniej kawałki orzechów. Pieczemy na ciemnozłoty kolor przez 15 do 20 minut. Kule są bardzo smaczne, polecam i życzę smacznego.

Znajdź nas na Google+

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto ucierane z wiśniami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na naszemiasto.pl Nasze Miasto