Ewa Naukowicz
Portal i.pl
235 materiałów
Halloween. Zdjęcia budzące grozę
Noc z 31 października na 1 listopada, zarówno poprzez słowiańską tradycję Dziadów, amerykańskie Halloween, czy popularną na zachodzie wiarę w Boginię Matkę to...
Stylizacja na dziś. Halloweenowe szaleństwo z dynią w tle
Dynia to niezwykle medialny owoc. Kształt, wygląd, wdzięk, właściwości odżywcze, magiczna moc, kulinarna baza i kolor, który ożywia każdą jesienną kreację......
Pamiętaj, aby zimą ciepło ubrać nie tylko siebie, ale i... psa
Dotknięcie psich małżowin usznych to doskonały sposób na sprawdzenie, czy podczas jesiennych i zimowych spacerów nasz pupil marznie. Jeśli czujesz, że są zimne,...
Jack-o'-lantern - halloweenowa lampa. Galeria
Jack-o'-lantern. Wydrążona dynia ze światełkiem w środku dla irlandzkich chłopów oznaczała dusze zmarłych. W Polsce jest jedynie ozdobą okien i halloweenowych...
Najgrubsza topola w Polsce. Zdjęcia archiwalne
Do nocy z 4 na 5 maja 2012, kiedy to topola uległa złamaniu, uznawana była za najgrubsze drzewo tego gatunku w Polsce, pomnik przyrody.
Panna cotta. Arystokracja wśród deserów
Aksamitna konsystencja, delikatny, waniliowy smak i kuszący aromat dojrzałych, słodkich truskawek, to nic innego jak włoska gotowana śmietanka, czyli panna...
Przepis na szybki obiad: Pastani z kulkami mięsnymi w sosie brokułowym
Jeśli wydaje Ci się, że w ciągu 30 minut nie zdołasz ugotować pysznego obiadu lub jeśli uważasz, że w pół godziny zdołasz jedynie sięgnąć po gotowe danie bądź...
Muffiny Brownies, idealny dodatek do jesiennej herbaty
Brownies, to nazwa niezwykle popularnego w Stanach Zjednoczonych, ciasta orzechowo-czekoladowego. Dzieci umieściły je na trzecim miejscu pierwszej dziesiątki...
Tort Pavlovej w wersji kawowej [Przepisy]
Ten bezowy tort z delikatną bitą śmietaną i owocami, osławiony przysmak słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej, nazwany został na jej cześć.
Niebo w gębie! Gęsta, gorąca, aksamitna czekolada
"Przyszłam na świat, by korzystać z życia i jego darów, a czekolada jest jednym z najbardziej kuszących" - pisała w swej książce Francuzka, Jeanne Bourin.