13 pomysłów na zdrowy i pyszny obiad. Zobacz!

Monika Żurawska
Filet z dorsza z talarkami z pomidora, ziemniaka i cukinii

Rybę przyprawiamy ziołami poprzedniego dnia, aby po upieczeniu była aromatyczna. Układamy na niej plastry pokrojonego pomidora. Delikatnie ugotowane ziemniaki zapiekamy obok cukinii lub innego ulubionego przez nas warzywa.
Filet z dorsza z talarkami z pomidora, ziemniaka i cukinii Rybę przyprawiamy ziołami poprzedniego dnia, aby po upieczeniu była aromatyczna. Układamy na niej plastry pokrojonego pomidora. Delikatnie ugotowane ziemniaki zapiekamy obok cukinii lub innego ulubionego przez nas warzywa. Katarzyna Żurawska
Udostępnij:
Stosowanie diety bogatej w warzywa i owoce to wciąż jeszcze rzadkość wśród Polaków. Zaleca się spożywanie pięciu porcji warzyw w ciągu dnia, przy czym jedna to ok. 80 - 100 g. Przygotowując posiłki pamiętaj, że człowiek ma większą chęć na zjadanie potraw, które wizualnie dobrze wyglądają. Łącz zatem kolory na talerzach i komponuj warzywa w różnych wariantach, aby dostarczać sobie i najbliższym niezbędnych składników odżywczych.

Ile w tym roku wydamy na święta i jak zamierzamy je spędzić KOMENTARZ

Wideo

Materiał oryginalny: 13 pomysłów na zdrowy i pyszny obiad. Zobacz! - Echo Dnia Świętokrzyskie

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

O
Olo
ps. no może kilka dań na dalszych zdjęciach ten wymóg spełnia :) jednak biała mąka obecnie dyskwalifikacje z tego co się orientuję..
O
Olo
Czy to takie zdrowe to bym się sprzeczał - smażone, biała mąka i gdzieś tam kilka plasterków warzywa się szwenda.. Gdyby owoce i warzywa stanowiły 3/4 dania i były na surowo lub podduszone (w tem.poniżej 42 stopnie, pozostają wtedy witaminy i enzymy aktywne) to można by nazwać "zdrowe" zakładając na wyrost że jest tam w miarę niedużo pestycydów i innej chemii.
Dodaj ogłoszenie