Najdroższa wołowina, rzadkie grzyby oraz wykwintne dodatki - to w skrócie przepis na najdroższy kebab na świecie. Za porcję tak przyrządzonego dania trzeba zapłacić - bagatela - 1200 euro. Danie, które można kupić w londyńskiej restauracji Hazev, przygotowane jest z wołowiny z Kobe, uważanej za najdroższą wołowinę świata. Potrawę uzupełniają smardze oraz 25-letni włoski ocet winny.
- Zdecydowałem się zrobić coś niezwykłego i przygotowałem "królewski kebab". Uważam, że robimy coś drogiego, ale zarazem fajnego - mówi Onder Sahan, kucharz z restauracji Hazev.
RUPTLY/x-news
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?