MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

85-latek kierujący skodą zasnął za kierownicą

85-latek kierujący skodą zasnął za kierownicą

Polecamy

Pociąg uderzył w sieć trakcyjną. Strażacy na miejscu

Pociąg uderzył w sieć trakcyjną. Strażacy na miejscu

Dziewczynka pogryziona przez psy. Tragedia pod Olsztynem

Dziewczynka pogryziona przez psy. Tragedia pod Olsztynem

Pozwali dewelopera za grzyb w nowym mieszkaniu i wygrali

Pozwali dewelopera za grzyb w nowym mieszkaniu i wygrali