MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do marynowania grzybów używamy jedynie ich kapeluszy. W...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Do marynowania grzybów używamy jedynie ich kapeluszy. W przeciwieństwie do suszenia - przy marynowaniu wybieramy najmniejsze okazy. Czyścimy grzyby jak do spożycia, a następnie gotujemy krótko w osolonej wodzie. Równolegle przygotowujemy zalewę octową. W tym celu zagotowujemy w garnku:

> 1 szklankę octu
> 3 szklanki wody
> 1 łyżkę soli
> 3 łyżki cukru
> pokrojoną drobno cebulę
> 2 liście laurowe
> 3 ziarna ziela angielskiego
> 8 ziaren pieprzu
> ew. 2 łyżeczki gorczycy

Podgotowane grzybki wkładamy do słoików i zalewamy wywarem octowym.

Zobacz również

Polska - Francja 1:1. Jerzy Engel: Na taki mecz czekaliśmy

Polska - Francja 1:1. Jerzy Engel: Na taki mecz czekaliśmy

Wernisaż prac "O rzece" w pływającej galerii na Odrze we Wrocławiu!

Wernisaż prac "O rzece" w pływającej galerii na Odrze we Wrocławiu!

Polecamy

UEFA podała ważną informację dla Wisły Kraków

UEFA podała ważną informację dla Wisły Kraków

Kolejny wypadek na skrzyżowaniu w Radomiu. 42-letnia rowerzystka w szpitalu

Kolejny wypadek na skrzyżowaniu w Radomiu. 42-letnia rowerzystka w szpitalu

IMGW ostrzega przed upałami. Temperatura przekroczy 30 stopni Celsjusza

IMGW ostrzega przed upałami. Temperatura przekroczy 30 stopni Celsjusza