MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Brian Hagiwara/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Klasyczny sos pomidorowy do gołąbków

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 szklanki wywaru z gołąbków lub bulionu,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka śmietany 18%,
- pół łyżeczki cukru,
- pół łyżeczki suszonego oregano,
- szczypta pieprzu mielonego,
- szczypta soli.

Jak zrobić sos pomidorowy do gołąbków?
1. Do garnka wlałam przecier, wywar z gołąbków, dodałam koncentrat oraz przyprawy.
2. Zagotowałam sos, po czym odlałam z niego pół szklanki.
3. Do szklanki z przestudzonym sosem dodałam śmietanę oraz mąkę, po czym dokładnie wymieszałam.
4. Taką zaprawę dodałam do reszty sosu pomidorowego, po czym ponownie zagotowałam.

Zobacz również

Co dalej z działalnością Poczty Polskiej? „Firma jest w zapaści"

Co dalej z działalnością Poczty Polskiej? „Firma jest w zapaści"

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Kurp Burger Wege w Lelisie. Czwarta edycja wydarzenia

Polecamy

Nowa kadencja w stołecznym ratuszu. Rafał Trzaskowski przedstawił swoich zastępców

Nowa kadencja w stołecznym ratuszu. Rafał Trzaskowski przedstawił swoich zastępców

Piłka nożna. Noteć Czarnków i Pogoń Łobżenica bez punktów

Piłka nożna. Noteć Czarnków i Pogoń Łobżenica bez punktów

Wypadek tramwaju i samochodu w Nowej Hucie

Wypadek tramwaju i samochodu w Nowej Hucie